Wonen op De Pastorie

De Pastorie is een prachtig pand uit 1882 met mooie en ruime kamers, hoge plafonds, authentieke elementen en veel sfeer.

 

Op De Pastorie hebben alle cliënten een grote eigen kamer om zich in terug te trekken. Daarnaast heeft De Pastorie een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer. Buiten is een grote tuin met zwembad, een fitnessruimte, een kapschuur waar aan brommers, motoren en auto’s gesleuteld kan worden, een moestuin en een weiland. Op De Pastorie zijn verschillende dieren, zoals ezels, mini-koeien, eenden, kippen, honden en katten.

 

Hoe ziet een dag op De Pastorie er uit?

Doordeweeks staan de cliënten op tijd op om zich klaar te maken voor werk, stage, school of dagbesteding. Wanneer ze 's middags weer thuis komen, kunnen de cliënten zelf hun tijd invullen (bijvoorbeeld sporten, tv kijken, bijpraten of helpen met koken). Om zes uur wordt altijd gezamenlijk gegeten aan de eettafel in de woonkamer en na het eten kan iedereen weer doen wat hij wil. Iedereen helpt één keer in de week met koken en één keer in de week met het huishouden. Verder is men zelf verantwoordelijk voor het opruimen en schoonmaken van de eigen kamer en het doen van de was. Doordeweeks gaat iedereen om half elf naar zijn/haar kamer. Op zaterdag en zondag wordt er uitgeslapen en kunnen de cliënten in overleg leuke dingen gaan doen en genieten van hun weekend.